Virkkaus kiinnostuksen kohteena

Virkkaus on taito, jonka ennen kaikki naiset oppivat joko koulussa tai kotona. Nykyaikana virkkaamisesta on tullut trendikästä, mutta monet eivät enää osaa edes perustaitoja. Osaamattomalle virkkaus saattaa vaikuttaa vaikealta tai jopa mahdottomalta, ja monet kokemattomat ajattelevat että se on heille liian vaikeaa “koska en minä ole käsityöihmisiä”. Jos kuitenkin tykkää virkatuista tuotteista, niitä voi ostaa lomamatkojen yhteydessä monista paikoista.

Miten aloittaa virkkaaminen harrastuksena?

Jos virkkaamisen opettelu kiinnostaa, sen voi oppia monin tavoin. Helpointa se on, jos tuntee jonkun joka on valmis opettamaan. Nykyisin monessa kaupungissa on virkkauspiirejä, joissa voi oppia perusasiat ja kysyä neuvoja tarpeen vaatiessa. Toinen tapa on oppia joko itsekseen tai osallistumalla vaikka virkkaustapahtumaan. Itsekseen voi taitoja virkistää katsomalla nettivideoita tai lukemalla ohjeet nettisivuilta tai virkkauskirjoista. Perussilmukat ovat yllättävän helppoja, ja niillä voi tehdä jo esimerkiksi patalappuja tai pipon. Virkatessa aika kuluu joutuisasti vaikkapa pitkillä junamatkoilla.

Perusmateriaalit

Aloittelijan ei tarvitse tehdä suuria investointeja: riittää kun on virkkuukoukku ja lankaa. Virkkuukoukkuja on eri kokoisia, joten projektia valitessa kannattaa ottaa selville minkä kokoinen koukku on siihen sopivin. Lankojen suhteen valinta riippuu värin suhteen omasta mausta, mutta langan materiaali ja paksuus kannattaa valita sen mukaan mitä aikoo virkata. Etenkin lankoja valitessa kannattaa shoppailla netissä lankakaupoissa, jotta saa hyvän käsityksen siitä minkälaisia lankoja on olemassa ja mikä niiden yleinen hintahaitari on. Jokaisen langan yhteydessä on myös kerrottu sopiva koukkusuositus.