Turku

Turku on Suomen vanhin kaupunki ja sijaitsee maan lounaisosassa Aurajoen suulla. Asukkaita siellä on yli 180 000 ja se tunnetaan etenkin kulttuurikaupunkina. Vanhana kaupunkina Turulla on merkittävä rooli Suomen historiassa ja se on edelleen merkittävä kaupallinen satamakaupunki. Turku on erittäin suosittu matkailukohde etenkin kesäisin. Turku tunnetaan myös Suomen virallisena joulukaupunkina, mikä näkyy runsaana ohjelmatarjontana joulun lähestyessä. Turussa julistetaan myös joka vuosi joulurauha Vanhan Suurtorin Brinkkalan talon parvekkeelta.

Kulttuurin ystävän, niin suomalaisen kuin ulkomaalaisenkin, kannattaa ehdottomasti matkustaa Turkuun. Kaupungissa järjestetään ympäri vuoden erilaisia kulttuuritapahtumia, festivaaleja, urheilutapahtumia, messuja, konsertteja, kesäteatteriesityksiä, näyttelyjä ja niin edelleen. Tapahtumien ajankohtia voi seurata helposti Visit Turku-sivuston tapahtumakalenterista. Samalla sivustolla on esitelty alueen majoitusvaihtoehdot leirintäalueista kylpylähotelleihin sekä kaupungin parhaat ravintolat, kahvilat ja yökerhot. Sivuilla vinkataan myös Turun suosituimmat nähtävyydet ja ostospaikat.

Turussa on paljon tekemistä niin lapsille kuin aikuisillekin. Shoppailun ystävä löytää Turusta sekä suuria kauppakeskuksia että viehättäviä pikkuputiikkeja. Lasten kanssa kannattaa vierailla kaupungin erilaisissa teemapuistoissa kuten Jukuparkissa, kun taas aikuiset voivat nauttia lukuisista historiallisista nähtävyyksistä. Tunnetuimpia ja suosituimpia nähtävyyksiä ovat keskiaikaiset Turun linna ja Turun tuomiokirkko sekä Aboa Vetus & Ars Nova-museo, joka esittelee niin keskiaikaa kuin nykytaidettakin. Nähtävyydet sijaitsevat melko pienellä alueella, joten niitä kannattaa kiertää kävellen tai pyöräillen maisemista nauttien. Etenkin kaunis Aurajoenvarsi on kesäisin paitsi kätevä kävelyreitti paikasta toiseen, myös suosittu ajanviettopaikka. Jokivarressa sijaitsee myös puistoalueita sekä kauniita ja historiallisesti merkittäviä rakennuksia kuten Turun kaupungintalo ja kaupungin vanhin puutalo, Qwenselin talo jossa toimii nykyään Apteekkimuseo.

Aurajokilaakson lisäksi Turun tärkeimpiin luontokohteisiin kuuluu ehdottomasti Turun saaristo. Saaristo koostuu noin 20 000 saaresta ja sijaitsee Saaristomerellä Turun edustalla. Ruissalon saari on alueen merkittävimpiä luonnonsuojelullisia kohteita ja siihen on mahdollista tutustua erilaisia luontopolkuja pitkin. Saaressa sijaitsee myös leirintäalue ja kylpylä ja siellä järjestetään vuosittain yksi Suomen suosituimmista festivaaleista, Ruisrock.