Näin säästät rahaa matkaa varten

Mitäpä olisi loma ilman lomamatkaa? Kotonakin on toki mukava viettää osa lomasta, mutta asiantuntijoiden mukaan arjesta irrottautuminen on välttämätöntä, jotta ihminen toipuisi työkuormituksesta. Moni odottaa kesälomaa koko vuoden juuri siksi, että silloin on mahdollista vapautua palkkatyön lisäksi myös kotitöistä ja muista arkirutiineista. Ulkomaanmatkat ovat tehokas tapa päästä aivan uusiin maisemiin, mutta ne ovat kalliita. Jos sinulla ei ole käytettävissä kovin suurta matkakassaa, vietä suosiolla lomasi kotimaassa! Suomestakin löytyy mahtavia matkakohteita, kuten esimerkiksi Lapin luonto tai länsirannikon saaret. Löydät taatusti itsellesi sopivan lomakohteen, mutta entä jos kotimaanmatkakin tuntuu liian kalliilta? Siihen auttaa ajoissa aloitettu säästäminen. Tämän luettuasi tiedät, kuinka saat matkarahat kasaan!

Mitä menoja voisit karsia?

Säästäminen on helpointa aloittaa siitä, että käyt läpi tiliotteesi ja katsot, mihin rahasi oikein menevät. Löydätkö heti jotain, mistä voisit helposti luopua? Maksatko ehkä kuntosalin jäsenmaksua, vaikka et käy siellä juuri koskaan? Voisitko lakkauttaa lehtitilauksen ja tyytyä ilmaisiin nettilehtiin? Pienistä puroista kasvaa nopeasti suuri joki, joten jo pienten kulujen karsiminen auttaa. Jos haluat ottaa heti järeämmät säästökeinot käyttöön, voit luopua omasta autosta, sillä auton bensaan, vakuutuksiin ja veroihin menee vuositasolla valtava määrä rahaa. Mutta jos ajatuskin autosta luopumisesta kauhistuttaa, voi olla aika kokeilla immortal romance slot ja katsoa, tulisiko onnetar avuksesi. Tee kuitenkin itsellesi tiukka pelibudjetti, jotta matkakassasi ei muutu entistäkin pienemmäksi.

Jokainen säästää omalla tavallaan

Puhelinliittymien ja sähkösopimusten kilpailuttaminen on yksi kivuttomimmista tavoista säästää, sillä yleensä huomaat muutoksen vain laskujen loppusummista. Myös vakuutukset ja asuntolainat kannattaa kilpailuttaa säännöllisesti. Helpot konstit eivät kuitenkaan riitä, jos säästötarpeesi on suuri. Joudut todennäköisesti joksikin aikaa luopumaan jostain sellaisesta, mikä on sinulle tärkeää. Sinun on päätettävä, mitkä uhraukset ovat sinulle mahdollisia, ja mitä olet valmis tekemään päästäksesi tavoitteeseesi. Säästämiseen ei ole olemassa yleispätevää ohjetta, joka sopisi kaikille. Toisen on aivan mahdotonta vähentää vaatteiden ostamista, toinen taas pystyy helposti säästämään vaatteista, koska ei muutenkaan osta niitä juuri koskaan. Mieti siis, mikä on juuri sinun tapasi säästää. Pidä koko ajan mielessä, että säästäminen on ainoa keino päästä unelmiesi lomamatkalle!